The Heir / de prinses – Kiera Cass (Selection #4)

the heir

Na alle 3 de eerste boeken te hebben gelezen van de Selection reeks wist ik dat ik het nieuwe deel ook moest hebben. Speciaal voor mijn verjaardag heb ik hem gekregen van mijn mannetje! En ik had hem in 2 dagen uit. Vandaag dan ook de review over “The Heir” ofja in het Nederlands “de Prinses“.

Kort over de boekenreeksserie: America Singer doet mee aan de Selectie. Een wedstrijd waarin verschillende meisjes meededen om het hart van prins Maxons hart te veroveren. Het land is verdeelt in verschillende kassen en America is een 5 en de prins een 10. Dit wil zeggen dat America als het waren te min zou zijn voor Maxon. Uiteindelijk na een hoop avonturen in en om het kasteel weet America Singer Maxons hart te veroveren. Uiteindelijk trouwen ze met elkaar, verstoten ze de kassen en laten ze de wereld een beetje meer stralen. 20 jaar later hebben Maxon en America 3 kinderen gekregen. En nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar een en al rozengeur en manenschijn zal zijn en heel eerlijk.. ze ziet het hebben van een relatie helemaal niet zitten. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

Quote the Heir

Eenmaal begonnen te zijn met lezen, zat ik er al vrij snel in. De magische sfeer die ook te ervaren is in  The Selection, The Elite en The One. Je kunt heerlijk wegdromen, totdat ik Eadlyn leerde kennen. Ik moest erg aan haar karakter wennen, ze is namelijk totaal het tegenovergestelde als haar moeder America. Waar haar moeder zachtaardig is en altijd aan andere dacht is Eadlyn op sommige momenten erg egoïstisch en bazig. Nogmaals ik moest echt wennen, maar uiteindelijk vond ik het ook wel weer verfrissend om over een karakter te lezen die niet over zich heen liet lopen en haar op de tanden had. Ik vond haar streken om de jongens de stuipen op het lijf te jagen ook leuk en heb er erg om moeten lachen.

Daarnaast vond ik het ook heerlijk om eindelijk over een selectie te lezen met alleen maar mannen! HELL YEAH, eindelijk vechten ze voor een vrouw. Ik was wel bang dat het te zoetsappig werd maar ik heb me uiterst vermaakt met de mannen. Kiera Cass heeft zowel macho’s als zachtaardige heren tevoorschijn getoverd en jawel ik heb natuurlijk zo mijn favoriet. Maar ik zal niets verklappen, zodat jij jouw eigen favoriet ontwikkeld :)!

Het einde vond ik jammer, ik vond het einde namelijk niet goed passen, maar dat ligt misschien wel aan mij? Pluspunten: Humor + sterk karakter + leuke jongens + overtrof mijn verwachtingen. Minpunten: Einde en dat ze Eadlyn niemand echt hebben gegeven om haar geheimen/gevoelens mee te delen, naja ze heeft natuurlijk haar tweelingbroer, maar dat is een jongen en dat is toch anders..

Kortom: Een ontzettend leuk boek die je in de zomervakantie heel snel gaat uitlezen. Ik raad iedereen aan om The Heir / de Prinses te lezen en ik ben ontzettend benieuwd naar het volgende deel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>