Red Queen – Victoria Aveyard #1

victoria aveyard

Vandaag weer een boek review voor jullie, dit keer met het boek: Red Queen van Victoria Aveyard. Ik heb het boek besteld naar aanleiding van de vele lovende woorden over het boek zelf. En ik dacht.. nu moet ik het natuurlijk ook gelezen hebben zodat ik zelf kan zien of hij wel echt zo goed is als mensen zeggen. En laten ik het meteen zeggen, ja hij is goed. Heel goed wat mij betreft. Hieronder dan ook mijn review over Red Queen de vele pluspunten en wat minpunten. Want heel eerlijk, ieder boek heeft ze.

Red Queen – Victoria Aveyard

red-queen

Eerst even het stukje dat vermeld staat op de achterkant van het boek:

Graceling meets The Selection in debut novelist Victoria Aveyard’s sweeping tale of seventeen-year-old Mare, a common girl whose once-latent magical power draws her into the dangerous intrigue of the king’s palace. Will her power save her or condemn her?

Mare Barrow’s world is divided by blood–those with common, Red blood serve the Silver- blooded elite, who are gifted with superhuman abilities. Mare is a Red, scraping by as a thief in a poor, rural village, until a twist of fate throws her in front of the Silver court. Before the king, princes, and all the nobles, she discovers she has an ability of her own.

To cover up this impossibility, the king forces her to play the role of a lost Silver princess and betroths her to one of his own sons. As Mare is drawn further into the Silver world, she risks everything and uses her new position to help the Scarlet Guard–a growing Red rebellion–even as her heart tugs her in an impossible direction. One wrong move can lead to her death, but in the dangerous game she plays, the only certainty is betrayal.

Wat kenmerkend is aan dit boek is dat je allemaal elementen terug leest. Hierbij bedoel ik elementen als overleven, magische krachten, liefde, vriendschap en strijd. Wat mij voornamelijk opviel is dat Victoria Aveyard zich duidelijk heeft laten inspireren op populaire boeken van deze tijd. Denk hierbij aan boeken als The Hunger Games, The Selection en the Chemical Garden. Iets wat ik niet erg vond, dit zijn namelijk allemaal boeken die behoren tot mijn favorieten. Maar wanneer je een uniek boek wilt lezen dan is Red Queen wellicht te veel van hetzelfde.

Red Queen begin in de de toekomst, het verleden laten ze volledig voor wat het is en hier komen ze ook niet op terug. Het boek laat het leven van Mare zien. Mare is een Red. Een red is een onderdaan van een Silver. Een Red is namelijk iemand die werkt en een Silver kun je vergelijken met een superieur volk. Silvers vinden zichzelf het allerbeste want zij hebben namelijk zilver bloed en bezitten magische krachten. Krachten als mind-control, het beïnvloeden van elementen en het genezen van andere. Een keer in de zoveel tijd wordt er door de Silvers gevochten in een Arena. Dit om te bewijzen hoe machtig en sterk ze zijn en dat niet alleen maar hiermee laten ze de Reds ook een boodschap zien. Wij zijn Silvers en wij zijn in staat om jullie te verpletten. Reds zijn dus “gewone” mensen die uitgebuit worden door de silvers. Mare en haar familie zijn ook Reds. Mare is een rover en haar zusje werkt als kledingmaakster. Haar broers vechten in de oorlog. Want wanneer je niet beschikt over een baan wanneer je 18 wordt, wordt je op gehaald om in het leger te vechten. Dit is iets wat Mare absoluut niet wilt. Daarom probeert ze zoveel mogelijk geld te stelen om zichzelf en haar vriend weg te transporteren.

Maar wanneer Mare in de problemen komt, komt ze er achter dat ook zij beschikt over speciale krachten. Zo’n krachten dat iedereen voor haar vreest en tegen haar opkijkt. De koning verloofd haar met zijn jongste zoon, om haar zo in de gaten te houden. Naja goed, Mare heeft eigenlijk gevoelens voor een ander en zit in tweestrijd. Ze houdt eigenlijk van beide broers + heeft ook nog eens gevoelens voor haar vriend uit haar dorp. Heel verwarrend misschien, maar dat was het voor mij ook soms haha. Het boek zit goed in elkaar en ik heb het in 2 dagen uitgelezen.

red-queen-quote

Ik kon me goed verplaatsen in Mare en ook de verhaallijn was goed te volgen. Ook al was het verhaal niet super origineel het heeft mij uiterst vermaakt. Het boek behoort zeker tot een van mijn favorieten. Vol actie, fantasie en de nodige romantiek. Ik ben zoiezo toch een sucker voor verhalen met power chicks en waarbij ze ook nog eens magische krachten blijken te hebben. Ik kan dan ook niet wachten op een deel 2. Deze wordt verwacht in 2016 dus je begrijpt dat dit dan ook een van de minpunten is haha.

Red Queen van Victoria Aveyard is een vette aanrader en een goede toevoeging aan jouw boekencollectie. + Wat moet je anders doen in jouw vakantie, juist rennen naar de winkel en aanschaffen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>