Pupil – Julie Kagawa (Talon #1)

pupil - julie kagawa

Schrijfster Julie Kagawa kennen we o.a. van de boekenseries The Iron Fey en Blood of Eden. Dit keer heeft boekenuitgeverij Harlequin een nieuw boek voor ons vertaald, namelijk Pupil. Pupil is het eerste boek uit de Talon reeks. Een reeks waarin draken de hoofdrol spelen. Nee, geen gewone draken maar vormveranderaars. Al een beetje nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St. George, een soort militair team dat gespecialiseerd is in het uitroeien van draken, de draken bijna uitgeroeid. Maar St. George is er na al die jaren nog steeds, want het aantal draken neemt nog steeds toe. Allemaal onder de ijzeren heerschappij van Talon.

Ember en Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgegroeid met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Ember en Dante zijn een tweeling, maar geen gewone tweeling.. een drakentweeling. Het komt bijna nooit voor maar ze komen uit hetzelfde nest, niet te verwarren met hetzelfde ei, en zijn daarom van jongs af aan altijd al bij elkaar. Je kunt dan wel begrijpen dat ze onafscheidelijk zijn. Ember en Dante worden na een lange periode van trainingen in de woestijn overgeplaatst naar Crescent Beach. Het is de bedoeling dat ze in Crescent Beach leren hoe ze zich moeten gedragen als mens, oftewel hoe zich onopvallend moeten gedragen in de mensenwereld.

De eerste stappen hiervoor zijn al gezet, overplaatsing naar Crescent Beach en… Ember en Dante worden geplaatst bij hun nieuwe voogden die ook functioneren als “oom” en “tante”. Beide voogden zijn menselijk, iets wat in Talon als minderwaardig wordt gezien. Draken zijn namelijk superieur aan alles, zij staan bovenaan in de voedselketen. Naast een nieuwe woonplek en leefomgeving krijgen Ember en Dante een opleiding om klaargestoomd te worden voor hun nieuwe toekomst.

talon ember

Het enige waar Ember aan kan denken is strand, zee, surfen en vrijheid. Vrijheid is waar zij vooral naar verlangd. Hoewel Ember pittig is en tegendraads is Dante compleet het tegenovergestelde. Dante doet wat er van hem gevraagd wordt en is de brave van de twee. Vrienden worden al snel gemaakt en in de eerste 3 maanden tijd komen ook de nodige geheimen over Talon bovendrijven. Ember merkt namelijk al snel dat Talon niet de maatschappij is die iedereen denkt dat het is. Ember ontdekt veel duisteren geheimen en ook haar trainster is een echte sadist.

Na een tijdje ontmoet Ember ook Tristan en Garret. Twee geheimagenten van St. George die undercover zijn om de draken in Crescent Beach uit te roeien. Garret zijn missie wordt al snel het verleidde van Ember, hun nummer 1 verdachte. Maar wanneer Garret meer voor haar begint te voelen wordt het allemaal wel erg lastig, zijn ze alleen vijanden of speelt er meer dan dat?

Pupil smaakt naar heel heel veel meer..

Vanaf de eerste bladzijdes pakte het boek mij helemaal in. De omgevingen en de karakters in het boek worden tot in het diepste details beschreven. Hierdoor leef je sneller mee met de verschillende karakters. Ja, je krijgt echt een hekel aan Ember haar trainster en ja, ik heb me soms echt suf gelachen met Ember en Dante’s nieuwe vrienden. Ember is zowel een toughchick als een meisje meisje. Daarnaast vond ik het ontzettend leuk om vanuit verschillende oogpunten het verhaal te lezen. Je leest namelijk het verhaal niet alleen vanuit Ember haar ogen maar ook door de ogen van Garret en Riley. Riley is een rebel. Een drakenjong die gevlucht is uit Talon. Ik verklap niet teveel maar Riley laat zien hoe Talon er echt uitziet.

Ik heb vaak bij een boek dat het einde veel te snel nadert, dat de laatste 50 bladzijdes het boek afsluiten maar bij dit boek had ik dat helemaal niet. De spanning in het boek begon al veel eerder en daardoor las ik hem nog sneller uit. Ook het einde gaf mij een goed gevoel en ik kan dan ook niet wachten tot het nieuwe deel komt!

Het nieuwe deel van de Talon reeks wordt verwacht in het najaar van 2015, dus gelukkig hoeven we niet zo lang te wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>