4 tips om gelukkiger te worden

Happiness

Vaak ons ultieme doel in het leven, het vinden van geluk en het vast kunnen houden. Hoe zorg je er voor dat je optimaal gelukkig kunt zijn? En hoe bereik je dit? Wat moeten we er allemaal voor over hebben? Of gaat het eigenlijk vanzelf? Vandaag geef ik mijn tips over het vinden van geluk en het behouden ervan.

1. Vraag niet teveel van jezelf

Wanneer je aan een nieuw avontuur begint ga je hier vaak voor de volle 100% voor. Je wilt het allerbeste uit jezelf halen en uit je omgeving. Toch kan dit ook te veel van je vragen. Ik heb mezelf aan moeten leren dat, wanneer ik mezelf volledig heb ingezet ik trots mag zijn op mijzelf en wat ik bereikt heb. Wat een ander op dat moment ervan vindt is voor mijn gevoel dan bijzaak. Ik weet namelijk dat ik alles gegeven heb.

Daarnaast is het belangrijk dat wanneer je van jezelf weet wat je kunt en wat er mogelijk is, je beter kunt pijlen wat de mogelijkheden zijn. Je kunt zo beter inschatten of je bijvoorbeeld meer werk aankunt.

2. Denk aan iets leuks

Wanneer je aan mooie herinneringen denkt kan dat een wat mindere dag weer positief maken. Hiermee bedoel ik herinneringen al in gebeurtenissen maar ook fijne ervaringen, dit kan bijvoorbeeld ook een gevoel zijn. Een van mijn manieren om dit te doen, een fijne gedachte op te roepen, is om naar muziek te luisteren waar een herinnering bij hoort. Met deze manier kun je een gevoel, als blijdschap, oproepen. Denk bijvoorbeeld eens aan een fijne vakantie, hier hoort vast wel een bepaalde song bij die jouw een opgewerkt gevoel geeft.

3. Waardeer imperfectie

Niemand is perfect. Probeer je verwachtingen dan ook realistisch te maken en wees eerlijk naar jezelf toe. Imperfectie is juist wat iemand mooi kan maken. Het leren waarderen van de wereld en het leren waarderen van jezelf kan heel moeilijk zijn, maar als je het eenmaal onder de knie hebt kan het je leven doen veranderen. Je kunt plots inzien hoe mooi de wereld en je omgeving is. Je bent namelijk niet perfect, je vrienden zijn dat niet, de wereld is dat niet, dus verlang dat dan ook niet van jezelf.

4. Laat het los

Laat frustraties en boosheid varen. Het opkroppen van negatieve gedachtes zorgt er alleen maar voor dat je je niet goed in je vel gaat voelen. Probeer iemand te vinden waar je goed mee kunt praten en die jouw het juiste steuntje in de rug geeft. Schud die negativiteit van je af. Zijn helemaal niet nodig!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>